Tipareste

Pastai inabusite


Coborand pe strada Armeneasca, dupa o zi lunga de serviciu, lasand binisor in urma poarta pietii centrale, Povestelnicul a observat la un moment dat galbenul aprins si proaspat ce iesea din pungile unei vanzatoare de legume. Erau pastai. Si erau proaspete. In acel moment stia exact ce va papa la cina in seara aceasta. De aceea se mai plimba printre tarabe pricopsindu-se pana la urma cu

Ingrediente:
un kilogram de pastai
trei rosii medii
doua cepe uscate medii
o capatana de usturoi
un manunchi de patrunjel
un manunchi de ceapa verde
patrunjel verde
cimbru uscat
sare
piper

pastai inabusite cu rosii

Mod de preparare:

Ajuns acasa, scoase toate legumele pe masa, toca ceapa (si cea uscata si cea verde) si usturoiul.
pastai inabusite cu rosii

Intr-o cratita infierbanta putin ulei si adauga acolo ceapa si usturoiul. A dat focul mai incet si a tot mestecat in cratita pana s-au inmuiat.
pastai inabusite cu rosii

Dupa asta a adaugat un pahar cu apa, a pus pastaile si dat focul mai tare pana cratita a inceput a aburi. Iar a dat focul mai incet, a sarat, a piparat, a amestecat si a pus capacul. A stat asa cratita cam 15 min si, in timp ce Bear Grylls pe Discovery in “Ultimate Survival” usca o soparla pe foc, Povestelnicul mesteca cu o lingura de lemn continutul minunatei cratite.
pastai inabusite cu rosii

Vezi ca ceas la bucatarie Povestelnicul n-are (isi tot spune sa-si cumpere unul, da pe timp de foame si pofta uiti de ceas), asa ca cei mai buni indicatori pentru a depista momentul urmatoarei miscari in cratita sunt receptorii gustativi ai Povestelnicului. Deci, cand pastaile sunt pe jumatate gata (se simte slab cruditatea pastailor), Povestelnicul hacuieste cubulete rosiile si le arunca in cratita.
pastai inabusite cu rosii

Amesteca bine si le mai lasa la foc mediu inca 5 minute.
Dupa adauga cimbrul, amesteca, si mai lasa pastaile pe foc inca 5 minute.
pastai inabusite cu rosii

Intr-un sfarsit, presoara patrunjelul, amesteca, pune capacul, stinge focul si lasa cratita sa se mai odihneasca vreo 3 minute.
pastai inabusite cu rosii

Si iata cand bucataria e plina de arome, cand Povestelnicul e mai mult mort decat viu, pe masa apar mult ravnitele pastai inabusite.
pastai inabusite cu rosii

Cum spunea un mare filozof turc, pofta mare sa aveti!
pastai inabusite cu rosii

4 comentarii la Pastai inabusite

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

E bine să ştii


Întrebarea vină n-are

Oare ce vârsta au cititorii Poveştilor gustoase?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...

Ieşire în lume