Tipareste

Nachos cu sos aios


Nu ca e tocmai momentul potrivit pentru ceea ce urmeaza sa va povestesc, ca lumea mai are prin frigidere sunci, carnati, saltisoane, sarmale, fripturi – toate bunataturile care nu s-au consumat la masa de revelion. Dar a iesit atat de bun ce-am facut eu, c-ar fi pacat sa nu ma impart cu voi. Se ratacise undeva prin dulap un pachet de nachos caruia de multe ori vroiam sa-i fac felul dar n-aveam curajul sa gatesc sosul. Pai iata ca astazi pachetul acela mi-a facut ultima data cu ochiul, si eu imediat l-am gasit. De curaj vorbeam. Eu ma gandeam la un sos mai picantel, mai acrisor, asa. Si chit ca aveam in frigider toate cele trebuincioase pentru a da frau liber mainilor ca sa faca mendrele unei imaginatii flamande. Nimic complicat:

50 g porumb conservat
2 castraveciori murati
1 ou fiert
200 ml rosii pasate (sau un suc de rosii mai consistent)
100 g masline
4 catei de usturoi
un strop de sos Tabasco

ingrediente pentru sos aios

Toate astea le-am pus claie peste gramada intr-un pahar adanc si incapator in care am scapat blenderul pornit. N-am pus nici sare, nici piper.

Iata asa, foarte laconic am obtinut un sos aios si foarte delicios.
nachos cu sos aios

Oul l-am pus pentru a da oferi sosului consistenta. Daca dati oul la o parte, sosul este suta la suta vegetarian. Sa aveti pofta!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

E bine să ştii


Întrebarea vină n-are

Oare ce vârsta au cititorii Poveştilor gustoase?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...

Ieşire în lume