Tipareste

Dupa cum am promis


Unul din cele doua bidoane albastre de 20 de litri a fost deschis, a fost scoasa o scrijica de cureches bine murat, a fost taiat marunt si a fost stropit cu multa dragoste cu ulei de masline. Am cunoscut diferite ipostaze de varza murata: salata cu varza murata si ceapa prajita, pateuri cu varza murata prajita, bors scazut cu varza murata, carne de purcelus inabusita cu varza murata, galuste invelite in foi de varza murata, toate aceste verze fiind murate de diferiti gospodari dupa diferite retete in diferite colturi ale tarii. Bai oameni buni, sa stiti ca nici una din ele nu crontaie in gura atat de melodios si de gustos ca cea care a fost pitrocita la fiecare trei zile timp de o luna si pe care am scos-o astazi din bidonul albastru, am taiat-o marunt si am amestecat-o cu ulei de masline.
varza murata

Da moarea, moarea in general cere sa i se dedice un poem aparte.
Deci, dupa cum am promis aproape o luna in urma, am revenit cu argumente incontestabile (ca sa nu zica lumea ca arunc vorbe in vant):
varza murata

Una nu ma aranjeaza: desi imi facusem rezerva pentru o iarna si putin din primavara, sunt sigur ca cei 40 litri de varza n-or sa ajunga nici pana in prima zi a lui februarie…Ei da asa cum mainile cresc de unde trebuie, se poate mura varza si in ianuarie. Pofta mare. Poftim intrati.

9 comentarii la Dupa cum am promis

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

E bine să ştii


Întrebarea vină n-are

Oare ce vârsta au cititorii Poveştilor gustoase?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...

Ieşire în lume