Tipareste

Ceai cu picenii


Multi nutritionisti afirma ca pe timp de canicula, cea mai binevenita bautura este ceaiul fierbinte. Ei, daca zic ei, noi le lasam pe toate balta si ne apucam de facut ceai. In primul rand turnam in ceasca goala
bere cu crevete

o jumatate de litru de ceai.
bere cu crevete

Pe urma scoti din cuptor piceniile si le presori cu zahar tos (zaharul in dreapta).
bere cu crevete

Cand piceniile sant bine pudrate, aduci ceaiul, tinand ceasca de toarta, ca sa nu te frigi.
bere cu crevete

Stiu ei ce stiu, mama lor de nutritionisti. Asa-i ca-ti vine sa inmoi buzele in ceasca asta? Daca apare intamplator o astfel de ocazie sa fii foarte atent, cititorule. Baga de seama la aburii de pe ceasca! Dupa toate aceste masuri obligatorii de precautie, te indemn: Papa-o picenie! Rade-o cana cu ceai!
bere cu crevete

Sii sanatos!

8 comentarii la Ceai cu picenii

 • anonim

  Din câte știu “pecenii” nu e cuvânt românesc și nu numai ăsta, am mai găsit cuvinte asemenea. Nu vă supărați dar dacă tot postați pe internet si postați în română scrieți in română, sau voi cum vorbiți pe stradă așa scrieți? Nu sunteți ieșiți din pădure, și păreți a fi țărani inculți. Îmi trag concluzii că numai analfabeți rusofoni scriu articolele de pe aici, și mai consultați vă rog DEX-ul și cartea de limba româna de clasa a III-a, aveți de invățat de acolo!!!

  • @anonim
   pecenii=biscuiti

   Cât despre limbajul şi stulul blogului, autorul îşi rezervează dreptul de a scri cum vrea el, nu cum vor alţii. Da, nu toţi vorbitorii de română pot înţelege limbajul folosit în unele posturi, dar nici blogul acesta nu are pretenţii de site educaţional sau de cultivare a limbii române. În acelaşi timp vă comunic că nimeni încă n-a interzis utilizarea rusizmelor, englezismelor, franţuzismelor sau ce -isme vreţi în uzul curent. Vreţi să gătiţi sau să citiţi cu o dispoziţie bună – bine aţi venit. Vreţi să învăţaţi serios limba română – căutaţi în altă parte. Iar “-ismele” pe care nu le cunoaşteţi, sunt întodteauna gata să vi le traduc, cum de fapt am şi procedat în primul rând. O zi frumoasă.

 • Ruslan

  Este neaşteptat finalul! 🙂 ..chiar crezusem că era vorba de ceai, dar numai pînă în momentul cînd am văzut “peceniile”! :)). Mi-a plăcut cum a fost prezentat paharul gol, apoi plin.. şi la culoare semăna cu ceiul, şi nu cu berea..
  @anonim: Cît priveşte vocabularul şi stilul, este clar că acesta nu este un site de reţete culinare, prezentate “uscat”. Eu văd aici mai degrabă un site în care autorului îşi exprimă în mod artistic şi cu umor plăcerea de a găti şi de a experimenta feluri noi de bucate. Probabil că nu aţi înţeles umorul pentru că nu sunteţi familiar cu acest limbaj regional. (Nouă aici ne plac foarte mult harbujii, dar nu pepenii verzi.)

 • Demential, ieri am rasfoit, azi am citit (impreuna cu jumatatea mea radem cu lacrimi, deh, butonari, fiecare la calculatorul lui).

  Eu sunt pentru folosirea regionalismelor, atat de peste cat si dincoace de Prut, ca daca nu inteleg ceva din poze sau din text pot sa intreb, in general oamenii stiu a raspunde, ca de aia am dezvoltat chestiunea numita limbaj.

  Draga Dinu, daca imi permiti, ti-as da un ceai, esti departe si pe acolo nu am ajuns de cativa ani, e departe, asa ca beau eu si cu mine in cinstea ta si piceniile viitoare ti le voi dedica la mine pe plantatie, promit.

 • cofi

  Mi-a facut mare placere sa citesc povestea cu piceniile, nici nu ma asteptam la final, mai ales ca nu stiam ce sunt piceniile:)
  Mai ca-mi vine sa ma duc sa-mi torn un “ceai”!!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

E bine să ştii


Întrebarea vină n-are

Oare ce vârsta au cititorii Poveştilor gustoase?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...

Ieşire în lume