Tipareste

Bancuri piparate si nu prea


Pe langa faptul ca Povestelnicului ii place sa pape, ii mai plac si bancurile. Bune si gustoase. Chiar daca pe unele le cunoasteti iar altele vi se vor parea mai putzin gustoase, el a facut o abstractie de bucatarie si v-a adus mai jos o minuscula colectie de bancuri: sarate si piparate sau mai putin. Sa va ticneasca!

Un cetatean avea o problema cu gandacii de bucatarie si nu stia cum sa scape de ei. Luandu-se de vorba cu vecinul sau l-a intrebat cum de a reusit el sa scape de ei. Vecinul ii zice:
– Uite, trebuie sa vorbesti personal cu capitanul gandacilor si sa-i sugereyi să atace bucataria blocului vecin. Pana pleaca ei la razboi, maim or pe drum, acolo se vor mai ucide intre ei, si inapoi nu stiu daca se va intoarce vreunul viu.
Zis si facut. A doua zi bucataria era goala. Nici urma de gandac. Seara, cand omul se baga in pat vine capitanul gandacilor la el, il pisca de o ureche si ii zice:
– Gata, am rezolvat. Am atacat bucataria blocului vecin si am capturat 1 milion de prizonieri.
***
Istoria cu gandacii se repeta. De data asta vecinul il sfatuie:
– Treci prin fiecare colt al casei si striga cat poti de tare, ca sa fii auzit de cel mai somnoros gandac: “MYNCARE NU-I!”, ei te vor crede si vor pleca.
A ascultat omul nostrum sfatul. A doua zi nici urma de gandac. In vreo cateva yile, seara, se omul aude o forfoteala zgomotoasa la bucatarie. Intra si vede gloata de gandaci scandand:
– Stapane! Ti-am adus mancare!
***
Unei femeii insarcinate i se facuse o pofta strrasnica de melci. Asa ca ii spune sotului, sa faca ce-o vrea el, sa dreaga cum poate dar sa-i aduca melci. Barbatul, a iesit pusca din casa si s-a indreptat drept spre carciuma. Schimband bautura pe bancuri si vorbe bune cu prietenii, la un moment dat a realizat ca sta in carciuma deja de 2 zile. Si-a adus aminte ca a iesit dupa melci si a urnit-o din loc la magazin.
Acasa, sotia aude sunand in usa. Deschide usa si vede pe iubitul ei sot, cu ochii carpiti de nesomn, cu o varga in mana si cu o herghelie de melci la picioare, strigand:
– Hai! Uli! Uli! Uli! Hai, mai repejor! Ca se face noaptea si se usuca femeia asta de pofta! Hai, ulu-uli!
***
Un turist viziteaza Spania. Plimbandu-se pe strazile Madridului intra in cel mai aratos restaurant. Se aseaza la masa si studiaza meniul. Se apropie chelnerul si intreaba:
– Domnul ce serveste?
– Va rog sa-mi aduceti cea mai scumpa si mai reprezentativa mancare spaniola.
– Avem asa ceva, dar o sa va coste binisor.
– Nu conteaza. Dar va rog sa fie ceva exclusiv!
– Imediat!
Cam intr-o ora vine chelnerul si-i aduce un tacam generos cu doua galuste cat pumnul, ornate cu cele mai deosebite ierburi si cel mai scump sos. Clientul le savureaza din plin.
Multumit cere nota si zice.
– Sa stiti ca n-am mai mancat nimic mai gustos. Cum se numeste acest fel de mancare?
– “Corida”, domnule. Galustele alea delicioase nu sint altceva decat testiculele taurului sacrificat astazi pe Plaza de Toros. Va costa 5 mii de dolari.
Uimit de pret, clientul achita, dar ramane, totusi, satisfacut.
Peste o luna iar vine in Spania, intra cu prima ocazie in acelasi restaurant si fara sa astepte meniul, striga chelnerului cu un gest amical:
– Prietene, “Corida”, te rog.
Chelnerul da din cap afirmativ si solemn, dupa care ii aduce intr-o ora tacamul. De data asta galustele erau minuscule, dar la fel de bogat ornate. Turistul nostru le-a mancat si a cerut nota.
– 10 mii de dolari!
– Pai cum se poate una ca asta! se mira clientul. O luna in urma mi-ai adus un tacam generos, si acum imi aduci chestia asta minuscula la un pret dublu?
– Stiti domnule, dumneavoastra aveti un noroc deosebit: astazi pe arena a fost ucis toreadorul.
***
Reprezentantii mai multor natiuni se intalnesc intr-un restaurant. Toti au cerut cate un pahar de vin, dar cand au adus vinul, in fiecare pahar era o musca.

Neamtul a cerut alt vin in acelasi pahar.
Englezul – vin nou in pahar nou.
Finlandezul a scos musca si a baut vinul.
Rusul a baut vinul cu tot cu musca.
Chinezul a mancat musca, dar nu a baut vinul.
Evreul a prins musca si a vandut-o chinezului.
Romanul a baut trei sferturi de pahar si a cerut sa-i fie schimbat.
Norvegianul a prins musca si s-a dus la pescuit.
Irlandezul a maruntit musca si i-a trimis paharul englezului.
Americanul a inceput proces impotriva restaurantutlui si a cerut 5 mil dolari daune morale.
Scotianul a prins musca de gat si a zis: – Chiar acum sa scuipi tot ce ai baut!
***
Barbatii au intotdeauna doua scuze pentru faptul ca intirzie…la o bere. Ori n-au sotii care sa-i astepte acasa, ori au…
***
Cum începe o reţetă în cărţile de bucate scoţiene?
– Se împrumută…
***
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 50 g de tarie. Taria, precum se stie din batrani, atenueaza frica!
***
Stewardesa catre un calator:
– Doriti cina?
– Ce pot sa aleg?
– “Da” sau “nu”.

Mai stiti – mai spuneti.

8 comentarii la Bancuri piparate si nu prea

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

E bine să ştii


Întrebarea vină n-are

Oare ce vârsta au cititorii Poveştilor gustoase?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...

Ieşire în lume